Trav – Spelformer

Att spela på hästar och trav är väldigt roligt, det har vi konstaterat redan. Däremot finns det fler än bara en form av att spela på trav. Det finns många spelformer som handlar om spel på hästar vilket har en stor fördel för dig. Välj klassiska V75 eller någon mer ovanlig variant för att göra det både roligt och intressant. Det kommer aldrig bli tråkigt och vi ger dig en guide för att vinna på olika spelformer, varsågod!

Så här spelar man olika travformer

Det kan vara lätt att fastna i ett spår och spela på det som man alltid har spelat. Det kan vara bra med ombyte och det är ju då ännu roligare om det finns flera spelformer inom en och samma sport. Att spela på hästar som travar har aldrig varit bredare. Nu kan man spela på V75, V65, V64, V86, V5, V4 och V3. Ja, man har säkert hört talas om några av dessa spelformer om man spelar på hästar, men det är inte alla som vet hur dessa ”V”-spelformer fungerar. V står för vinnare, man ska alltså pricka in vinnare i loppen. Vi ska nu visa er vad de olika spelformerna går ut på och vi hoppas att det blir till stor nytta!

V75

…. spelas i princip alltid på lördagar och innehåller de mest prestigefyllda travloppen. Det är också på V75 som man brukar vinna de största vinstsummorna – så spännande. Spelet går ut på att man ska försöka pricka in vinnarna i sju lopp och om man får fem till sju rätt, ja då har man vunnit. Nu kanske man förstår vad V75 betyder. V:t står för Vinnare, siffran 7 visar hur många lopp man måste spela på. Siffran 5 visar hur många vinnare man som minst måste pricka in för att själv vinna. Samma princip gäller för alla andra V-spelformer och denna variant av betting på trav kommer man definitivt hitta på alla svenska spelbolag.

V65

…. brukar äga rum flera kvällar i veckan och är även detta en stor favorit. Här måste man försöka pricka in 6 vinnare, men som den andra siffran anger kan man också vinna på 5 rätt. Eftersom man här inte behöver lika många rätt, är det lättare att pricka in. Då spelkupongen ser likadan ut vilket gör att prispotten är något mindre än V75 även om det pratas om stora priser.

V64

äger även den rum flera dagar i veckan. Vilket gör spelformen till en av de mest spelade, eftersom det är mer tillgängligt och många spelare älskar att man kan spela nästan varje dag i veckan. Det enda som skiljer V64 från V65 rent regelmässigt, är att man även kan vinna på 4 rätt här. Som man nu förmodligen har förstått. Om man gillar att spela på galopp så kan man även spela V64 på galopp vid olika tillfällen under året.

V86

… är en relativt ny spelform för dem som gillar att spela på hästar. Travtävlingarna äger rum på onsdagar och här gäller det att pricka vinnarna i hela 8 lopp. Naturligtvis vinner man även genom 6 och 7 rätt när man spelar V86. Den här nya formen av att spela på hästar kanske man ska testa på om man har varit aktiv inom travspel ett tag. Då får man helt enkelt större chans att vinna och pricka rätt.

V5, V4 och V3

… är en annan variant som man kan spela på med hästar. I V5 ska man försöka lista ut vilka hästar som vinner i fem av loppen och man måste få alla rätt för att vinna. Får ingen fem rätt, då är det utdelning på fyra rätt och så vidare. Det är en spännande variant som har ett par följeslagare. V4 och V3 fungerar precis som V5 men det räcker med att få fyra respektive tre rätt för att vinna.

Kombinera spelformer och vinn på trav

Det är både roligt och bra att kombinera spelformer på trav, det gör helt enkelt att man får en bredare upplevelse. Det är en chans att alltid bli underhållen. Eftersom de olika tävlingarna och bettingformerna är utspridda på diverse dagar, kan man alltså spela varje dag i veckan på olika travspel. Det kan bli intressant och de flesta spelformer har ju faktiskt ett liknande spelsätt, vilket förenklar det hela samtidigt. Det är dock svårt att utse den bästa spelformen, de flesta känner till V75 vilket gör den till en stor favorit inklusive att den har stora vinstpengar. Att spela på hästar är underhållande, hitta er personliga favorit!